PowNed

Advocaat en gevangene innig zoenend betrapt in gevangenis Krimpen aan den IJssel

Dat mag dus niet! De bewakers van de gevangenis in Krimpen aan den IJssel moeten raar hebben opgekeken toen zij ineens de deur van een cel open trokken en daar een advocaat en een gevangene heftig zoenend aantroffen. De advocaat is nu de komende drie maanden niet welkom in de gevangenis, waar overigens alleen mannen zitten. Ook heeft de gevangenis een klacht ingediend bij de Orde van Advocaten.

  1. Laatste nieuws

Want zo gaan we niet met elkaar om! Dit mag niet! Al is het vanuit het oogpunt van de gevangene nog wel te verklaren. Als gedetineerde die maar sporadisch bezoek krijgt en misschien al jaren tussen vier muren naar buiten zit te staren, ben je natuurlijk op een gegeven moment zo botertje geil dat je zelfs van iemand als Benedicte Ficq opgewonden raakt. Dus dan is het misschien nog niet eens zo gek dat je denkt als je je advocaat ziet: ik ga proberen mijn tong erin te hangen. Lekkerrrrr!

Maar als advocaat moet je daar boven staan. Dan moet je zeggen: ho ho, handjes thuis! Dit kan niet! Beroepscode! Maar dat gebeurde deze 11 juni jongstleden dus niet. Integendeel. De advocaat zoende er lustig op los met de gevangene, liet zijn of haar handen overal gaan en wie weet wat er allemaal gebeurd was als de bewakers niet hadden ingegrepen. Wat een viespeukerij en wat onprofessioneel! Eric Trinthamer, voorlichter van de advocatenorde, noemt het voorval tegen het AD ā€˜uitzonderlijkā€™ en is hier dan ook niet over te spreken. Er wordt bekeken of er een tuchtzaak van wordt gemaakt. 

Wie de advocaat is en of het een man of een vrouw is, is onbekend.