PowNed

Ajax-supporters klaar met politiestakingen, roepen op tot groot protest op Leidseplein

Ajax-supporters zijn wel een beetje klaar met de politiestakingen en het, in hun ogen, gemekker om een vroegpensioen. Komend weekend grijpt de politie wéér een wedstrijd van Ajax aan om hun punt te maken en dus is de wedstrijd van de Amsterdammers tegen FC Utrecht afgelast. Net als dat eerder de Klassieker al werd gecanceld. Maar, zo dachten de Ajax-supporters, als er niet wordt gevoetbald, kunnen we toch net zo goed met z'n allen een pilsje doen op het Leidseplein? En dus gaan ze zondag protesteren. Gezellig!

  1. Laatste nieuws

Een handige Harry knalde er vervolgens een flyer uit, die werd verspreid op social media en tadaaaa, de politie en de stad Amsterdam zitten met een levensgroot probleem. Want waar heb je de harde kern van Ajax en al hun meelopertjes met zwarte capuchon op liever op een zondagmiddag? Bij elkaar gepropt in een betonnen voetbalstadion ver buiten de binnenstad of verveeld op het Leidseplein tussen talloze andere mensen, daar waar ze eigenlijk helemaal niet willen zijn? Het antwoord laat zich raden.

Het lijkt ons dat niemand in Amsterdam erop zit te wachten dat honderden, zo niet duizenden Ajax-supporters, bij elkaar komen, zich vol gooien met pils en wat al niet meer, zonder dat er een heel peloton agenten klaar staat om in te grijpen als het misgaat. Ook omdat de supporters er geen doekjes omwinden in hun oproep. Ze zeggen helemaal klaar te zijn met de politiestakingen. Ook zeggen zij dat de wedstrijden van Ajax misbruikt worden. Het zou dus zomaar eens onrustig kunnen worden.

De vraag is nu natuurlijk: wat gaat de driehoek in Amsterdam doen? Een wedstrijd van Ajax kan je verbieden, mensen bijeen laten komen voor een pilsje doen al een stuk moeilijker. Wij zijn benieuwd!

UPDATE De supportersvereniging van Ajax zegt tegen Omroep Powned niet te willen reageren op het aangekondigde protest. Zij benadrukken dat zij niet de organisatoren hiervan zijn.