PowNed

'Ajax wil Oranje-spits Wout Weghorst naar Amsterdam halen’

Wie dacht dat de gifbeker in Amsterdam inmiddels wel leeg was, komt van een koude kermis thuis. Ajax, de club met een volledig nieuwe technische leiding die in allerlei interviews en podcasts heel gewichtig doet over de nieuwe koers van de club en hoe Ajax Ajax weer moet worden, wil Wout Weghorst aantrekken. De spits is niet duur en zou de tweede nummer 9 achter Brobbey moeten worden.

  1. Laatste nieuws

Dat Weghorst technisch gezien in precies niets een Ajax-spits is en bij alle clubs waar hij de afgelopen jaren vooral op huurbasis voor speelde totaal niets klaarspeelde, telt voor Alex Kroes en Marijn Beuker - de twee technisch directeuren van Ajax - blijkbaar niet. De kans is ook groot dat Louis van Gaal zijn komst zit door te drukken aangezien hij als bondscoach vol lof was over de boomlange spits. Niet gek, Weghorst strikte elke ochtend nog net niet de schoenen van Louis. Verder deed hij altijd precies wat Van Gaal wilde. 

Punt hierbij is dat Ajax BLUT is. Het geld is op. Verspeeld door Gerry Hamstra en de zaakwaarnemer van Alfred Schreuder en daarna door Sven Mislintat. Ajax moet dus eerst verkopen om gaten in het huishoudboekje te dichten om vervolgens goedkope spelers te halen. En Weghorst is zo’n goedkoop geval. Hij heeft nog een jaar contract bij Burnley en zou slechts vijf miljoen euro moeten kosten. Geld dat je weliswaar nooit meer terugverdient, meneer is immers al 31 jaar, maar dat neemt Ajax blijkbaar op de koop toe.

Ook FC Twente zou interesse hebben en De Telegraaf schrijft dat de deal pas rond kan komen na augustus. Dit door het EK, de voorrondes voor Europees voetbal voor Ajax en het feit dat Ajax daarom hun andere spits, Chuba Akpom, pas na 1 augustus wil verkopen. Het is allemaal nog even afwachten dus.