PowNed

Aldi, Jumbo en Dirk misleiden de consument aan de lopende band, aldus de Consumentenbond

Lekker weer dit! Denk je geld te besparen door bij de grootgrutter goed op de aanbiedingen te letten, rammelen deze aan alle kanten! Dat stelt de Consumentenbond na grondig onderzoek. Volgens hen adverteren vooral Jumbo, Aldi en Dirk nogal eens met prijsverlagingen die niet bestaan of op zijn minst twijfelachtig zijn. 

  1. Laatste nieuws

Zo halen zij regelmatig de truc uit om eerst een product duurder te maken, even een paar maanden te wachten, om vervolgens korting te geven op dit product. Of ze zeggen een prijsverlaging op een product door te voeren zonder de prijs van het product daadwerkelijk te verlagen. En wel allemaal bombastische woorden gebruiken in de folder! Wat ze ook doen: adverteren met prijsverlagingen die al een jaar oud zijn. 

Het is misleiding ten top!

Overigens ontkennen de supermarkten uiteraard al deze misleidende tactieken. Volgens hen zouden de prijzen niet met opzet zijn verhoogd om ze vervolgens weer te verlagen. En áls dat al gebeurd zou zijn, dan komt dat doordat de inkoopprijzen eerst hoger waren en daarna weer lager. Dat kan natuurlijk ook. Maar erg toevallig is het wel. Jumbo geeft wel toe dat er soms verouderde prijskaartjes in de winkels hingen. Het verweer van de ALDI is dat er sprake kan zijn van menselijke fouten en dat schapkaarten te lang in de winkel zijn blijven hangen.

Vervelend allemaal voor ze zeg! Wij weten in ieder geval genoeg. Ze wringen de consument gewoon uit. Tijd om voortaan gewoon weer naar de lokale kaasknaller te gaan voor de inkopen. Fuck de grootgrutter.