PowNed

Allahoe Akbar-roepende gek die 32-jarige man zomaar doodsteekt in Rotterdam blijkt bekende van politie te zijn

De Allahoe akbar-roepende gek die gisteravond bij de Erasmusbrug in Rotterdam als een idioot te keer ging en een 32-jarige man doodstak, blijkt uit Amersfoort te komen en is een bekende van de politie. Dat schrijft De Telegraaf. Het slachtoffer was een man die op een heerlijke nazomeravond zorgeloos aan het skaten was. Voordat de Allahoe akbar-gek hem doodstak, had hij in een nabijgelegen parkeergarage ook al een Zwitser van 33 jaar neergestoken. Die is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

  1. Laatste nieuws

De Telegraaf heeft een getuige gesproken die tegen de krant zegt dat de man uit Amersfoort iets van twintig keer op het 32-jarige slachtoffer heeft ingestoken. Reanimatie mocht niet meer baten. Nadat hij deze man dood achterliet, liep de gek richting een terras in de buurt om nog meer slachtoffers te maken. Omdat daar paniek ontstond toen de man met messen in zijn handen aan kwam rennen, zette hij koers naar een museum. Ook daar brak paniek uit. De man die De Telegraaf en ook de NOS sprak, een personal trainer die toevallig in de buurt les aan het geven was, slaat de gek uiteindelijk neer. “Ik heb hem een paar tikkies gegeven”, zo zegt op camera. “Hij was in het Arabisch aan het schreeuwen en het schelden. Ik heb het niet alleen gedaan, maar met de mensen van Museum Remastered die stoelen en tafels op hem gooiden. Hij was bewusteloos”, vertelt Reniël.

Wat een held, deze kickbockstrainer. Je moet er niet aan denken wat er nog meer had kunnen gebeuren. Het leed dat de 22-jarige gek nu al heeft aangebracht is onmetelijk. Dan denk je even lekker te gaan skaten, word je ineens doodgestoken. Door een doorgedraaide gek. Wat een ellende. Ook voor de nabestaanden.

Het onderzoek van politie en justitie loopt uiteraard nog. De dader ligt gewond in het ziekenhuis. Een woordvoerder van de politie zegt dat zij in het onderzoek meenemen dat de man Allahoe akbar riep.