PowNed

Amerikaanse beurswaakhond sleept Elon Musk voor de rechter, overname X klopte volgens hen niet!

Mannen met geld, succes en een eigen mening mogen in deze tijden van doorgeslagen feminisering, woke en Claudia de Breij niet bestaan en dus heeft de Amerikaanse beurswaakhond haar pijlen gericht op Elon Musk. De grote tweede man in Amerika achter toekomstig president Donald Trump heeft volgens de SEC in 2022 te laat gemeld dat hij zich inkocht in het bedrijf dat toen nog Twitter heette. Volgens de beurswaakhond hebben andere beleggers hierdoor 150 miljoen dollar schade geleden.

  1. Laatste nieuws

Een bedrijf zo groot als Twitter opkopen doe je niet even tijdens je middagpauze aan de lunchtafel, daar heb je bakken met tijd voor nodig. Wat aandelen hier, wat aandelen daar. Nog wat aandelen erbij en op een gegeven moment ben je grootaandeelhouder. Dit proces kost tijd en als je aan zo'n proces begint, moet je dat dus melden bij de toezichthouder. Zodat alle andere aandeelhouders weten wat je intenties zijn. Prima, maar volgens de SEC was Musk hier veul te laat mee!

Dat hij de baas van Twitter wilde worden, maakte hij pas wereldkundig op 4 april 2022, toen hij al negen procent van de aandelen in handen had. Volgens de toezichthouder had hij dat  moeten doen toen hij vijf procent van de aandelen had opgekocht. En dus zijn ze boos. HEUL ERG BOOS! Musk moet boeten en daarom diende de SEC een aanklacht in bij de rechtbank in Washington. Zij zullen nu onderzoek moeten doen naar de zaak. Het zou erop kunnen uitdraaien dat Musk een fikse boete moet betalen. Of misschien wel erger! Wat de consequenties precies kunnen zijn, is nog onbekend. Dat de SEC de zaak hoog opneemt, is in ieder geval duidelijk.

SEC stelt namelijk in hun aanklacht dat doordat Musk pas later meldde dat hij aandelen opkocht, hij dit kon doen tegen een lagere koers. Na 4 april 2022 steeg de koers met liefst 27 procent.

Volgens advocaten van Musk is de miljardair zich van geen kwaad bewust. Zij stellen dat er niets is gebeurd dat tegen de wet is. En mocht er onverhoopt toch iets zijn voorgevallen dat niet door de beugel kan, dan zou een kleine boete volgens hen afdoende zijn.

In totaal betaalde Musk 44 miljard dollar voor het bedrijf dat nu X heet.