De verbrande fruitschaal

Baasje op vakantie, kat gaat thuis los en sticht brand

Moet je ook maar niet op vakantie gaan als je viervoeter alleen thuis is! Een bewoner aan de Puccinistraat in Barendrecht dacht dat het wel een goed idee was om lekker op vakantie te gaan en zijn kat alleen thuis te laten, maar die liet even goed merken dat dit geen goed idee was. 

  1. Laatste nieuws

De buren hoorden midden in de nacht ineens het brandalarm afgaan en waarschuwden de brandweer. De opgetrommelde brandweerlieden keken door het raam naar binnen en zagen dat de hele woning helemaal vol stond met rook. Eenmaal binnen bleek een fruitschaal op een elektrische kookplaat in lichtelaaie te staan.

Wat was er gebeurd? De kat - vast heel erg boos omdat hij zo moederziel alleen was - was op de kookplaat gesproken en had blijkbaar op een de toetsen gedrukt. En ja, aangezien die fruitschaal op de plaat stond warmde die op. Volgens de brandweer kunnen we hier dan ook 'allemaal' een les uit trekken: "Zet elektrische apparaten zoals een elektrische kookplaat uit als je van huis gaat." En anders: zet in ieder geval niets รณp de kookplaat. "Dan kan er ook niets in brand vliegen."

Joh! Of de kat ook door de politie meegenomen is voor verhoor is niet duidelijk.