Muis

Badjuf pleurt van stoel na zien dode muis, gemeente moet lappen

LOL. De gemeente Eindhoven dient ruim 4.500 euro over te maken naar een badjuf van het Ir. Ottenbad. Reden: ze was van de toezichtstoel bij het zwembad gevallen omdat ze schrok toen haar collega met een dode muis langsliep.

  1. Laatste nieuws

Wat was er allemaal gebeurd? De vrouw hoorde van een gast dat er een dode muis in het peuterbadje dreef. Omdat ze zelf toezicht moest houden en als de dood is voor muizen, vroeg ze aan een collega of die de muis met een schepnetje uit het zwembad wilde verwijderen.

Nu komt het: de collega liep vervolgens langs met de dode muis in het schepnetje, die hij volgens de vrouw boven zijn hoofd hield (de collega beweert dat hij op 1,5 meter langsliep), waardoor de vrouw zich helemaal de tyfus schrok, zich verstapte en van de toezichtstoel - die 1,7 meter hoog is - viel. De vrouw liep letsel op aan haar linkerknie en kon vervolgens langere tijd niet werken.

De rechter oordeelt nu dat de gemeente Eindhoven haar zorgplicht heeft verzaakt en dat die dus moet lappen: ruim 4.500 euro. Overigens vooral omdat de toezichtstoel niet veilig genoeg was, zo ontbrak er een leuning en waren er slechts smalle treden, waardoor het lastig is om de stoel in geval van nood snel te verlaten. Ook had het moeten zorgen voor opruimdoosjes voor ongedierte als dode muizen, meldt Omroep Brabant.

🐭🫣
Schrik jij ook zo van muizen?