PowNed

Update: Ali B. reageert op nieuws van nieuwe getuige!

Aiii dat is even balen voor onze Leipe Mocro Flavour-rapper. Vandaag is de tweede dag van de zedenzaak tegen Ali B. en wat blijkt? Gisteravond laat heeft een nieuwe getuige zich gemeld en een verklaring afgelegd bij de politie. Onze eigen Tom Olthof is aanwezig bij de rechtbank en kreeg van de rapper een reactie.

  1. Laatste nieuws

Zo'n nieuwe getuige, daar zit de nationale Knuffelmarokkaan niet op te wachten natuurlijk. De getuige, een vrouw, beweert dat ze 'een meisje' in 2018 in Heiloo huilend aantrof bij een bushalte. Ze heeft haar achterop de fiets meegenomen. Het meisje zou de vrouw hebben verteld dat ze in Heiloo was aangerand of verkracht.

Klinkt heel toevallig als iets wat past bij de gebeurtenissen tijdens het 'schrijverskamp' in Heiloo, waardoor "een akkefietje" met Ali B. ontstond. Maar ja, waarom heeft die getuige dit niet wat eerder gezegd? Ze meldde zich naar eigen zeggen direct nadat de eerste mediaberichten over de eerste zittingsdag naar buiten kwamen. Daarna besloot oom agent om haar direct te verhoren.

Hoe dan ook, een tikkeltje ongebruikelijk is dit wel. De officier van justitie heeft de getuige gevraagd om op de tweede zittingsdag naar de rechtbank te komen, om eventuele vragen te beantwoorden. Zij zal vandaag gehoord worden.

Update:

Het was trouwens de bedoeling dat het OM vandaag een strafeis zou formuleren, maar dat gaat waarschijnlijk nu met een dag uitgesteld worden en dus moeten we weer wat langer wachten: "Op een gegeven moment ben je gewoon moe. Ik weet dat op een dag mijn onschuld gaat worden aangetoond", aldus Ali B. tegenover onze Tom Olthof.