PowNed

Basisscholen kapot gespamd met 'linkse' lespakketten

De indoctrinatie van jonge kinderen kan niet vroeg genoeg beginnen! In De Telegraaf luiden basisscholen de noodklok omdat ze naar eigen zeggen overspoeld worden met 'linkse' lespakketten waar velen helemaal niet op zitten te wachten.

  1. Laatste nieuws

Want ja, de jeugd moet wel een beetje deugen en dan kun je maar beter vroeg beginnen met het doordrukken van een bepaalde agenda. Neem Greenpeace, dat ontwikkelde ook een lespakket met daarin de boodschap 'Vlees = Honger' en 'de industriële vleesproductie maakt mensen en de planeet ziek'. Dat pakket is inmiddels naar eigen zeggen verouderd maar Greenpeace werd wel even op de vingers getikt door de Reclame Code Commissie.

En daar blijft het niet bij. Basisscholen krijgen lespakketten voor de Week van het Geld, de Week van de Lentekriebels, de Week van de Mediawijsheid, de Week tegen het Pesten, de Week van Respect, de Geweldig Groene Wereldweek, Smaaklessen en Afvallessen: "Het is echt dagelijkse spam", aldus een basisschooldirecteur.

En dat is op zich niet erg, maar ze zijn vaak politiek gekleurd en daar zitten we niet op te wachten natuurlijk. Kinderen moeten vooral leren lezen, rekenen en taal ontwikkelen. Lijkt ons wat belangrijker.