PowNed

BEELDEN: zo onderschept politie Ecuador wéér cocaïne bestemd voor Nederland

Een zoveelste domper voor het nachtleven, de Amsterdamse Zuidas, het advocatengilde, de officieren van justitie, straatdealertjes en Instagram-modellen. In de Ecuadoriaanse havenstad heeft de lokale politie een behoorlijke hoeveelheid cocaïne in beslag genomen, klaar om verscheept te worden naar Nederland.

Door: redactie

  1. Laatste nieuws

En dat gaat nu dus niet door. Jammerrrrrrrr. Volgens onze vrienden van de Ecuadoriaanse skotoe gaat het om vele honderden kilo's, verpakt in liefst 2,5 miljoen kartonnen doosjes. Een aanzienlijke vangst dus en daarom is het goed te verklaren dat de politie aldaar hier behoorlijk kont van geeft. Het land wordt immers al tijden geterroriseerd door drugsbendes en sinds de uitbraak van een bekende bendeleider uit een zwaarbewaakte gevangenis is het in Ecuador een explosieve teringzooi geworden met allerlei op tilt geslagen drugsbendes die met elkaar en de politie oorlogen uitvechten.

De autoriteiten konden dus wel een opstekertje gebruiken, ook omdat Rob Kamphues tijdens het begin van alle onrust vastzat op het vliegveld van havenstad Guayaquil, daar waar ook de enorme drugsvangst werd gedaan, en dat was natuurlijk geen beste reclame voor het land. Op een video is te zien hoe de pakketten vol snuifpoeder na de vondst keurig zijn uitgestald. De drugs werden gevonden in een container vol met bananen bestemd voor de export. Volgens de politie zou het witte goud verscheept worden naar 'Rotterdam Holanda'. Er is één persoon aangehouden. 

Het is overigens niet de eerste grote drugsvangst in Ecuador waarbij een direct lijntje met Nederland gelegd wordt. Vorige maand was het ook al raak.