PowNed

Biddinghuizen vangt 240 extra asielzoekers op uit Ter Apel

Wat lief! De tijdelijke opvanglocatie in Biddinghuizen vangt vandaag 240 extra asielzoekers uit Ter Apel op. Dat is nodig ook, want anders dient het COA 15.000 euro per dag af te tikken en dat wordt hen nu dus bespaard.

Door: redactie

  1. Laatste nieuws

De eerste 120 zijn dinsdag al aangekomen, meldt een woordvoerder van de gemeente Dronten. Vanochtend vertrekken nog eens 120 asielzoekers vanuit Ter Apel. In de tijdelijke opvanglocatie op het evenemententerrein van Walibi Holland mag het COA in totaal 1450 asielzoekers opvangen, zegt de woordvoerder. Tot dinsdag verbleven er 1040 asielzoekers in Biddinghuizen. Vandaag komt dat aantal op 1280 en donderdag wordt dit aantal aangevuld tot 1400.

En daarmee zijn ze in Ter Apel uit de brand. Vanaf 00.00 uur mag het COA niet meer dan 2000 asielzoekers in het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben. De afgelopen dagen schommelde het aantal telkens rond de 2200 asielzoekers. Voor de deadline ontlast Biddinghuizen het aanmeldcentrum door 240 asielzoekers tijdelijk op te vangen. Na de deadline vangt Biddinghuizen in totaal maximaal 360 asielzoekers op.

Scheelt weer geld! Overigens is de opvang in Biddinghuizen tijdelijk. Op 7 april moet het evenemententerrein leeg opgeleverd worden aan Walibi, meldt de woordvoerder. Dan moeten alle 1400 asielzoekers weer zijn vertrokken (en begint het hele gezeik weer van vooraf aan).