PowNed

Bizar: netbeheerder wil auto opladen stoppen tussen 16 en 21 uur

Lekker dan. Heb je een elektrische auto aangeschaft want beter voor het milieu en fuck fossiele brandstoffen, mag je hem niet meer opladen! Althans, als het aan netbeheerder Stenin ligt. Zij roepen consumenten op om hun auto niet op te laden tussen 16:00 en 21:00 uur. Dit omdat het energienet in Nederland uit zijn voegen barst en de mensen dan juist massaal allerlei elektronische apparaten aanzetten.

Door: redactie

  1. Laatste nieuws

En dat kan dus niet meer! Je zou toch bijna terugverlangen naar de tijd dat de auto nog gewoon op benzine reed en het fornuis en warmwater draaide op good old gas. Dat kon echter allemaal 茅cht niet meer en dus stapte Nederland massaal over op alles met een stekker. Een auto met een stekker, een fornuis met een stekker en een warmtepomp met een stekker. De wereld zou ermee gered worden, maar joh, je verwacht het niet, nu blijkt dat het elektriciteitsnet helemaal niet is berekend op zoveel stekkers! Zo'n beetje alle woonwijken in Nederland zijn namelijk aangelegd in de tijd dat al die linkse stekkers nog helemaal niet bestonden!

En dus staat het net onder enorme druk. Die druk is dusdanig dat talloze bedrijven zelfs op een wachtlijst staan voordat ze aangesloten kunnen worden. Ook nieuwbouwwijken kunnen niet zomaar toegang krijgen tot het elektriciteitsnet. Lekker dan! Een klein foutje in de berekeningen, zullen we maar zeggen. Foutje bedankt. Ondertussen lopen anderhalf miljoen huishoudens het risico met storingen te maken te krijgen. Om de schade te herstellen moet 105.000 kilometer kabel bijgelegd worden, er moeten ziek veel transformatorhuisjes bijgebouwd worden en uiteindelijk zal 茅茅n op de drie straten in Nederland op de schop moeten.

En dan te bedenken dat het idee is om in de toekomst n贸g meer elektrisch te gaan rijden, n贸g meer elektrisch te koken en n贸g meer elektrische te verwarmen! Chaos wordt dat, totale chaos. En dus komt Stedin nu met DE oplossing. En wat zeggen zij? Gewoon stoppen met opladen! Eureka! Wat slim! Als je niet meer kan opladen, dan stop je met opladen en dan is er ook geen probleem meer. Wauw! Hadden wij het maar bedacht! Geniaal!

Koen Bogers is bestuursvoorzitter bij Stedin. Wij hebben geen idee wat voor auto hij rijdt en als het elektrisch is, hebben we geen idee hoe en wanneer hij oplaadt, maar het lijkt erop dat dit plan serieus is. Hij zegt namelijk: "Als we ons gedrag aanpassen, kunnen netbeheerders meer capaciteit vrijmaken. Die kunnen ze dan gebruiken om bedrijven die op de wachtlijst staan, maar ook nieuwbouwwoningen en scholen, aan te sluiten." En kunnen die dan wel hun tandenborstel opladen, meneer Bogers? Of moeten krijgen die ook allemaal stopcontactverbod van Stedin opgelegd? Krijgen ze bij het kopen van het huis een boekje mee waarin staat wanneer er opgeladen mag worden? Het is te zot voor woorden.