PowNed

Bloedhitte in Zuid-Frankrijk, land roept code oranje uit: 'Blijf binnen!'

Zin in je vakantie naar de camping in Zuid-Frankrijk? De auto al gepakt om die kant op te rijden? De caravan gepoetst? Klaar om te gaan? Nou, bedenk je maar effe een tweede keer want er gaat een ZIEKE hittegolf door het zuiden van ons nationale vakantieland. Het is er momenteel zo warm dat bejaarden vrezen voor het leven, de Franse mussen dood van het dak vallen en toeristen er helemaal klaar mee zijn. Code oranje is inmiddels uitgeroepen. 

  1. Laatste nieuws

De vraag is of je als vakantieganger zit te wachten op zoveel hitte. Lekker weer en hoge temperaturen zijn fijn, maar het moet niet te gek worden. En dit gaat veel te ver! Code oranje en temperaturen van boven de veertig graden moet je niet willen. Daar kan geen koud pils tegenop. Sterker nog: de kans is groot dat het pils lauw is tegen de tijd dat het wordt uitgeserveerd. Ellende dus! 's Nachts is het overigens niet veel beter. Het kwik zakt inmiddels al lang niet meer onder de dertig graden!

In totaal geldt de weerswaarschuwing nu voor 39 Franse regio’s. Er is dus geen ontsnappen aan. Nergens in Zuid-Frankrijk ben je veilig! Omdat de Fransen geen zin hebben in doden door de hitte, is het advies om tijdens de warmste uren niet naar buiten te gaan. Blijf binnen, zegt de minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin. De gebieden waar code oranje geldt, zijn populair onder Nederlandse toeristen. Het gaat onder meer om de streek rond Bordeaux, de Dordogne, de Provence en delen van Corsica.