PowNed

BREEK: Bram van Polen (38) stopt met voetballen

Hier worden wij nou droevig van. Niemand minder dan Bram van Polen stopt na dit seizoen met voetballen. De 38-jarige verdediger - die bijna net zo goed kan voetballen als interviews geven - speelde maar liefst zeventien seizoenen voor PEC Zwolle.

  1. Laatste nieuws

Nu denkt u natuurlijk dat iemand die bijna zijn hele leven (hij begon ooit bij Vitesse) voor PEC speelde nooit iets heeft meegemaakt of gewonnen, maar niks is minder waar. Met de Zwolse club promoveerde hij in 2012 naar de Eredivisie en won hij in 2014 als aanvoerder de KNVB-beker (tegen Ajax, 5-1) en Johan Cruijff Schaal (ook tegen Ajax, 1-0).

Na ruim vijfhonderd wedstrijden komt er volgende maand in de thuiswedstrijd tegen FC Twente een einde aan zijn carrière.

"Het besef komt steeds meer. Nooit meer voetballen in een vol stadion. Ik denk oprecht dat ik dat het meest ga missen", reageert Van Polen op de website van PEC. "Voor mij maken de mensen de club. Ik wil dan ook iedereen die in wat voor hoedanigheid ook heeft bijgedragen aan mijn carrière, ontzettend bedanken."

De voetbalwereld zal nooit meer hetzelfde zijn. Wij gaan hem vooral hierom missen: