PowNed

BREEK: Richard de Mos ook in hoger beroep vrijgesproken van omkoping

De kogel is door de kerk en ook in hoger beroep is Richard de Mos VRIJGESPROKEN van omkoping. Dat heeft de rechtbank vanmiddag om 13 uur laten weten. Ook oud-wethouder Rachid Guernaoui en de vijf andere verdachten zijn opnieuw vrijgesproken. Wel heeft de rechtbank geoordeeld dat De Mos zijn beroepsgeheim heeft geschonden. 

  1. Laatste nieuws

Maar behalve dat heeft de rechtbank dus WEER geoordeeld dat De Mos als wethouder niet corrupt was, iets dat het Openbaar Ministerie de afgelopen vijf jaar wel beweerd heeft. Dat de rechtbank nu voor de tweede keer heeft gezegd dat hier NUL bewijs voor is, is een grote overwinning voor De Mos maar ook voor de rechtsstaat in Nederland. Het OM kan nog zo hard op een dwaal spoor zitten, uiteindelijk is het aan de rechter om recht te spreken en godzijdank heeft de rechter het OM wederom op de vingers getikt. 

Geen omkoping dus, geen meineed, geen corruptie. Niets van dat alles. Het enige wat de rechtbank De Mos kwalijk nam is dat hij het niet zo nauw nam met zijn beroepsgeheim. Dat is niet goed natuurlijk, maar verder zeggen wij daarop: nou, poepoe. Moet je daarvoor iemand vijf jaar lang het vuur aan de schenen leggen? Moet je daarom de Rijksrecherche op iemand afsturen? Moet je daarom iemands leven zo zuur maken? Moet je daarom beginnen over criminele organisaties? Over grootschalige corruptie?

Het OM is flink uit de bocht gevlogen en deze hele zaak als een boemerang terug in het gezicht gekregen. De overijverige kommaneuker bij het OM die over de rug van De Mos carrière wilde maken moet in elk geval flink terug in het hok gestuurd worden en misschien wel uit zijn functie gezet worden. Een herhaling van deze wanvertoning moet tegen elke prijs voorkomen worden. De Mos is ontsnapt aan de hersenspinsels van een officier van justitie met grootheidswaanzin en een hallucinant wereldbeeld.

Vanavond meer hierover in het Pownews! En ondertussen gaan we lekker de hele tijd dit draaien: