PowNed

Broertjes huis van vermeende pedofiel in Crooswijk ingelokt, situatie sindsdien explosief

Flinke ophef in het anders altijd zo rustige en aangeharkte Crooswijk, dé volksbuurt van Rotterdam. In ons achterland hebben de afgelopen dagen zo'n honderd bewoners het huis van een wel heel ranzig mannetje van in de twintig belaagd. Hij zou afgelopen zondag twee jongetjes zijn woning in hebben gelokt. Het zou gaan om twee broertjes. Toen één van de twee wist te ontsnappen aan de grijpgrage handjes van de viespeuk en zijn moeder wist te waarschuwen, is zij meteen naar het huis gegaan om haar andere kind te redden. Voor zover bekend zijn de kinderen ongedeerd. De situatie in Crooswijk is sindsdien uiterst explosief.

  1. Laatste nieuws

Diezelfde avond nog is het huis van de man belaagd. Ook de avonden daarna zijn de ruiten ingegooid. Er zou een explosie zijn geweest. De man werd aangevallen toen de politie kwam om hem uit zijn huis te halen. Woedend zijn de inwoners van Crooswijk en gek is dat niet. De man woont tegenover een veldje waar veel kinderen spelen en zou vaak naakt voor het raam hebben gestaan om foto's te maken. Ook zou hij een trampoline in zijn tuin hebben. Hij is inmiddels aangehouden op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsberoving en zit opgesloten in de cel. Vandaag wordt bepaalt of hij langer vast blijft zitten, aldus een woordvoerder het OM. 

Volgens omwonenden is de situatie in de buurt echter nog altijd erg gespannen. De bewoners van de volksbuurt maken zich ernstig zorgen en vrezen dat er misschien wel meer pedofielen in hun wijk wonen, een gerucht dat rondgaat in de buurt. Er zou al een zoektocht onder buurtbewoners gaande zijn. De Telegraaf meldt dat buurtbewoners zeggen dat de opgepakte man een zedendelinquent zou zijn, volgens de politie is hij hiervoor niet eerder in aanraking geweest met politie en justitie.