PowNed

Circuit Zandvoort verkozen tot mooiste sportlocatie van NL

Kijk eens aan: het circuit Zandvoort, waar geheel toevallig komend weekend de Dutch Grand Prix plaatsvindt, is door het Nederlandse publiek verkozen tot de mooiste sportlocatie van ons land. En dat snappen wij: het gezeik van al die milieuclubs ten spijt is het natuurlijk ook een prachtige locatie om te racen, daar in de duinen naast de zee.

  1. Laatste nieuws

Dat blijkt allemaal uit een persbericht van het Sportsector Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy. Niet alleen qua locatie, ook als het gaat om de sfeer en het sportniveau scoort het circuit hoog en behaalt op deze aspecten de tweede plaats. De Friese schaatstempel Thialf is de nummer één qua sfeer en op het Arnhemse Papendal is het hoogste sportniveau te vinden volgens de Nederlandse sportfans.

Maar wat maakt volgens de respondenten de locatie van Zandvoort nou zo mooi? Dat heeft natuurlijk met de ligging in de duinen te maken. Dat maakt dat het circuit, dat sinds 2021 weer op het wereldtoneel actief is dankzij de Grand Prix races, als nóg mooier wordt ervaren dan het uit 1928 stammende Olympisch Stadion Amsterdam. Nummer 3 qua locaties is trouwens om een of andere reden de Amsterdam Arena, daar begrijpen wij dan weer helemaal niks van.