PowNed

Concerten met muziek van Marco Borsato aangekondigd zónder Marco Borsato. Hoe dan?

Is het een vorm van lijkenpikkerij of slimme marketing? Marco Borsato zit met heel wat extra kilo's om de pens al lange tijd thuis snikkend om de bank omdat zijn huwelijk en carrière naar de knoppen zijn, hij wordt immers verdacht van ontucht met een minderjarig meisje, tóch wordt er eind dit jaar een reeks concerten gegeven met zíjn muziek. Voor de helderheid: Marco B. is daar dus NIET bij. Hoe zit dit?

  1. Laatste nieuws

Het is heel eenvoudig. Ene Mike Leegwater van Hillenaar Events heeft door een juridisch team laten uitzoeken of het kan, eind december in de Jaarbeurs concerten geven met muziek van Borsato zonder Borsato, en de experts hebben gezegd dat dit kan. En dus gaat het door! Hoe moeilijk kan het ook zijn? Het is toch ook niet zo dat die dikke Italiaan de enige is die die simpele rijmpjes van John Ewbank mag en kan zingen? 'De meeste dromen zijn bedrog, als ik wakker word naast jou dan droom ik nog' en 'Hoe vertel je iemand, dat de aarde niet meer rond is, dat de vogels niet meer vliegen, en de zon niet langer schijnt' of 'Open mijn ogen. En kijk om me heen. Alles lijkt veranderd. Mijn buik doet raar en ik voel me vreemd'. 

Daar heb je toch niet per se die nep-Italiaan voor nodig? Dat kan toch elke boerenpummel? 

En dus gaat het gebeuren. Mike Leegwater zegt tegen Omroep PowNed dat juridisch alles in kannen en kruiken is: "Het is simpel. Er zitten rechten op de nummers, daar moet je voor afdragen en dus betalen wij gewoon. En de rechten liggen niet eens bij Borsato zelf." Het feit dat Borsato wordt verdacht van ontucht met een minderjarige hoeft volgens hem geen obstakel te zijn. "We doen niets met Marco zelf. Niet mijn zijn persoon, niet met zijn verhaal. Het gaat puur om zijn muziek, om de liedjes. Wij blijven verder helemaal weg bij Borsato." Hij zegt dan ook geen principiële bezwaren te voelen. "Ik heb verder geen oordeel over hem. Borsato is nog niet veroordeeld hé? Zijn zaak moet nog voor de rechter komen."

En vooral dat laatste is een belangrijke nuancering. Het is heel makkelijk iemand tot aan zijn of haar graf te boycotten en te cancellen, terwijl niet eens duidelijk is wat er nou precies gebeurd is. Mogen we nooit meer een nummertje van Borsato opzetten? Mogen we nooit meer meeblèren met zijn niemendalletjes? Mogen we nooit meer janken bij 'Waarom nou jij'? Onzin. Dat moet gewoon kunnen. Leegwater denkt dan ook dat de kaarten als warme broodjes over de toonbank zullen gaan. "Wij kijken gewoon naar waar behoefte aan is bij de mensen. En hier is behoefte aan. Zeker weten."

Stelling

Zou jij naar een concert willen met muziek van Marco Borsato?