PowNed

Crime update: vermoedelijke schutter Bigidagoe aangehouden op vliegveld Parijs

En wéér een ontwikkeling in de nasleep van de moord op Bigidagoe. De Franse politie heeft op het vliegveld van Parijs een 20-jarige Amsterdammer aangehouden. Men denkt dat hij de schutter is die Bigidagoe afgelopen weekend doodschoot. De man stond op het punt om in het vliegtuig naar Frans-Guyana te stappen. Vanuit daar is het makkelijk om ongezien en illegaal de grens met Suriname te passeren en eenmaal in Suriname is het niet moeilijk om van langere tijd van de radar te verdwijnen.

Door: redactie

  1. Laatste nieuws

Zover kwam het dus allemaal niet. De politie was de vermoedelijke schutter dus al op het spoor en zij waren ervan op de hoogte dat hij via Parijs-Charles de Gaulle naar Cayenne wilde vluchten, de hoofdstad van Frans-Guyana, een overzees departement van Frankrijk dat in het westen volledig aan Suriname grenst. Nadat de man wilde inchecken werd hij door de grensbewaking al snel in zijn nekvel gegrepen. Het is wachten totdat hij aan Nederland wordt uitgeleverd. 

En dat betekent voor nu dus niet in vrijheid genieten van roti, rijst pom en een lekkere koele Parbo biri onder de Surinaamse tropenzon, maar een enkeltje naar de betonnen muren van het kille Nederlandse gevangeniswezen. Wat zal hij balen. Maar goed, dan moet je maar geen andere mensen neerknallen, al zal uiteindelijk in de rechtbank bewezen moeten worden dat deze man de daadwerkelijke moordenaar van Bigidagoe is. Als hij het was, dan werd het hem waarschijnlijk te heet onder de voeten. Gisteravond besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de geruchtmakende moord en afgelopen nacht gingen er vier explosies af in Amsterdam, waarschijnlijk als reactie op de moord.

Bigidagoe (Surinaamse voor grote hond, echte naam Danzel Silos) werd afgelopen weekend in de nacht van zaterdag op zondag doodgeschoten op een bedrijventerrein in Amsterdam West. Hij had daar een feest bezocht. Hij was lid vandrillrapgroep Zone6 uit Amsterdam Zuidoost en werd al langere tijd in verband gebracht met internationale drugshandel. Ook was hij verdachte in een ontvoeringszaak.