PowNed

Dakloze man vindt portemonnee met 2.000 euro, levert hem in bij politie

Geef maar toe: wat zou jij hebben gedaan in zijn situatie? Een dakloze man heeft tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden van lege blikjes en flesjes uit prullenbakken verzamelen, in een trein op Amsterdam Centraal een portemonnee gevonden met daarin liefst 2.000 euro aan cash. En de beste man leverde de portemonnee gewoon in bij de gevonden voorwerpen-balie van de politie, zoals dat hoort.

  1. Laatste nieuws

En dan ben je toch wel heel erg goudeerlijk, nietwaar? De vondst bij de politie heeft hem trouwens geen windeieren gelegd: "Omdat wij vinden dat eerlijkheid beloond moet worden, kreeg hij van ons een 'zilveren duim', die wij maar af en toe geven aan burgers, en een cadeaubon van 50 Euro", aldus de politie op Instagram. Dat dan weer wel!

In een video van De Stentor legt de man uit: "Altijd als je iets vindt, breng het gewoon terug, ongeacht je situatie", zegt hij in de video. "Misschien heeft de eigenaar van de portemonnee werk voor me, je weet maar nooit wat voor mogelijkheden hieruit komen."

En zo is het! Mocht de eigenaar van de portemonnee zich binnen een jaar niet melden, dan krijgt de dakloze man alsnog het geld van de politie.