PowNed

De Gevaarlijkste Wegen: ‘Drugsgebruik óók in de politiek’

De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld is terug met een nieuw seizoen. Presentatrice Nadia Palesa Poeschmann en politicus Richard Mos stappen in de kar des heils, waar niemand zijn leven zeker is. Deze rauwdouwers maken van hun hart geen moordkuil. Dat belooft een voorspoedige reis te worden.

Door: redactie

  1. Laatste nieuws
  2. De Gevaarlijkste Wegen

Het duo maakt hun reis door het Andesgebergte, in het noorden van Argentinië. Deze onherbergzame streek staat bekend om zijn intensieve mijnbouw en is, van oudsher, het grondgebied van de Ocloyas indianen. Er staat een woest niemandsland met smalle bergpaden langs diepe ravijnen op de planning. Een spannende reis waar Nadia een perfecte remedie op heeft: giechelen. ‘’Dat doe ik altijd wanneer ik nerveus ben, maar dan gaan we tenminste lachend ten onder.’’

Richard heeft een aardige claim aan zijn broek hangen. Hij is vrijgesproken, maar het OM is in hoger beroep gegaan. Voor hem is dit het uitgelezen tripje om zichzelf te balanceren langs de rand van een ravijn: "Ik kom Den Haag ontvluchten; die regiezitting voor het hoger beroep is het laatste waar ik nu zin in heb!’’ Hij wordt beschuldigd van corruptie omdat ondernemers geld in de kas van de partij hebben gedaan en daarmee hebben meegedacht met het beleid.

Tijdens hun reis bespreken ze verder de betutteling van Nederland, het gevaarlijke bestaan van het verslaggeversberoep tot drugsgebruik in de politiek. Zullen ze het met elkaar uithouden tot de finish: het ‘Kruis van de Doden’, het heilige der heiligen van de oude Ocloyas indianen?

Bekijk nu de eerste aflevering van de Gevaarlijkste Wegen van de Wereld, seizoen 8 op NPO start.