PowNed

Dierenartsen buiten zieke dieren en hun baasjes financieel uit, Kamer eist actie

Het is een doorn in het oog van veel baasjes. De hond loopt al tijden rond met een neus zo droog als de Sahara, maar de gang naar de dierenarts wordt niet gemaakt uit angst voor een torenhoge rekening. Dierenartsen doen namelijk alsof ze dol zijn op allerhande soorten viervoeters, in werkelijkheid zijn ze vooral dol op het sturen van onbetaalbare facturen. Daar moet paal en perk aan gesteld worden, aldus de VVD. De tarieven die nu gehanteerd worden zijn namelijk ONAANVAARDBAAR!

  1. Laatste nieuws

Aldus de VVD dus en met hen het grootste deel van de Kamer. Een hond, een kat, een konijn, een cavia, zelfs een kanariepietje heeft recht op bereikbare zorg en als de dierenarts meteen driehonderd euro rekent voor een lullig onderzoekje zonder dat de droge neus van de hond direct weer nat wordt, is daar geen sprake van. En als je dan als baasje vraagt: joh, dierenarts, lullo, waarom moet ik driehonderd euro betalen, hoe zit dat precies? Dan kunnen zij geen antwoord geven want de prijzen zijn NIET transparant. 

Ze werken via het motto If you can't convince them, confuse them en dus houden ze de onderbouwingen van hun facturen het liefst zo schimmig mogelijk. Gevolg is dat mensen de dierenarts vermijden als de pest wat dan weer als gevolg heeft dat er steeds meer verwaarloosde dieren door de Nederlandse straten lopen. Let maar eens op, de hond kwispelt een stuk minder vrolijk tegenwoordig en snuffelt met zichtbare tegenzin. Ze hebben overal last van! 

Nieuwe, aangescherpte regelgeving moet er komen om de viervoeters beter te beschermen en ze uit hun depressieve staat van zijn te trekken. Een natte neus is een blije hond en zo wil de VVD de hond zien. "Zodat het baasje niet meer overvallen wordt door de tarieven. En van tevoren precies weet wat een behandeling kost", zegt VVD-Kamerlid Thom van Campen wanneer hij uitlegt waar de nieuwe wetgeving voor bedoeld is. Wat voor hond hij heeft, is onbekend, maar we schatten hem in als een tekkel-man. Een Kamermeerderheid steunt zijn plan dus het graaien van de dierenartsen is binnenkort voorbij. Lekker voor ze. "Woef, woef", laat een dolblije Baco in een eerste reactie weten, die daar nog aan toevoegt dat hij niet kan wachten totdat zijn baasje weer thuis is na een dag keihard bikkelen op de redactie.