PowNed

Donald Duck trending op X, want heeft buurvrouw van kleur

Oké jongens en meisjes, zullen we even afspreken dat we ons druk gaan maken om andere zaken die misschien wat urgenter zijn? Donald Duck - u weet wel, een stripfiguur, lijkt op een eend - heeft blijkbaar nu een buurvrouw en die buurvrouw heeft een kleurtje en is dus niet wit! Nu is iedereen boos.

  1. Laatste nieuws

Je zou ook heel erg boos kunnen worden en zeggen dat de woke-agenda ook Duckstad heeft bereikt, maar je kunt het ook gewoon lekker laten gaan (het is tenslotte slechts een striptekening). In elk geval lijkt dat laatste dus niet echt te gebeuren, aangezien 'Donald Duck' nu trending is op X.

Raisa Blommestijn bijvoorbeeld, die laat het niet zomaar gaan en is boos: "Zelfs in Duckstad komt nu een 'bruine eend' (of moet ik zeggen 'eend van kleur'?) te wonen. Deze doorgeslagen diversiteitswaanzin kent geen grenzen. Dit land is inmiddels een open inrichting." 

Zucht.. Wij vragen ons nu ineens wel af hoe het precies zit met het stikstofbeleid van Duckstad. Zouden de boeren daar ook worden uitgekocht? En oom Dagobert, heeft die zijn belasting wel braaf betaald? En trouwens die Donald Duck, die heeft dus mooi altijd geen broek aan (maar is wel de hele tijd met zijn neefjes...).

Overigens vinden wij de nieuwe buurvrouw van Donald Duck - die is bedacht door een 9-jarig meisje tijdens een tekenwedstrijd -  wel beantwoorden aan een paar stereotypen, dus er zal nog wel een relletje overheen gaan.