PowNed

Donald Trump wéér ontsnapt aan moordpoging: dit is wat we weten

Donald Trump is gistermiddag 14:00 uur lokale tijd in Florida zeer waarschijnlijk ontsnapt aan wéér een moordpoging. Een 58-jarige man met een AK-47 lag op slechts enkele honderden meters van Trumps golfresort in West Palm Beach in de bosjes te wachten, waarschijnlijk zoekend naar een juist moment om het vuur op de oud-president te openen. De Secret Service greep dit keer echter op tijd in en vuurde vier tot zes kogels af op de man, die vervolgens vluchtte in een zwarte SUV. In een naastgelegen dorp kon de man uiteindelijk worden aangehouden.

  1. Laatste nieuws

Volgens Amerikaanse media zou het gaan om Ryan Wesley Routh, een man van 58 afkomstig uit Hawaï die meerdere malen in zijn leven met justitie in aanraking is geweest, steeds voor kleine vergrijpen. Hij zou zich intensief bezighouden met de oorlog in Oekraïne en het plan hebben opgevat om Afghaanse vluchtelingen te rekruteren om daar te gaan vechten. Naast een AK-47 had hij ook gopro's, een richtvizier en een kogelvrij vest bij zich. De FBI heeft het over 'een klaarblijkelijke moordpoging'. Trump werd direct afgevoerd en direct werd gecommuniceerd dat hij ongeschonden was. Waar hij zich nu ophoudt is onbekend. Het golfresort waar de man Trump wilde liquideren ligt pal naast Trumps buitenverblijf Mar-a-Lago.

Twee maanden geleden kroop Trump ook al door het oog van de naald. Een 20-jarige man opende toen het vuur op Trump die door een mirakel slechts gewond raakte aan zijn oor. Vorige week gingen Trump en zijn Democratische tegenstreefster Kamala Harris met elkaar in debat. Trump zei dat Haïtianen honden en katten eten, Harris zei dat Trump een gevaar voor de democratie is. Vanuit de Amerikaanse media komt nu kritiek over de harde taal en het over en weer moddergooien. Op X schrijft Harris dat er in Amerika geen plaats is voor geweld. 

Wat het motief is van de man is nog onbekend. Amerikaanse media schrijven dat de man zich de afgelopen tijd op sociale media uiterst kritisch uitliet over Trump. Zou zij hij Joe Biden en Kamala Harris hebben opgeroepen de begrafenis bij te wonen van dee man die Trump twee maanden geleden probeerde te vermoorden. Ook zou hij hebben geschreven spijt te hebben ooit op Trump te hebben gestemd. Al zijn social media-kanalen zijn inmiddels offline. Trump-aanhangers gingen direct na het nieuws de straat op om steun te betuigen aan de voormalig president.

PowNed

PowNed

PowNed

PowNed