PowNed

Douane op Schiphol onderschept kilo's cocaïne vanuit Suriname… verstopt in scootmobiel!

Dan denk je even een goede financiële slag te slaan, gooit de douane op Schiphol roet in het eten. Afgelopen vrijdag ging het voor een passagier die op een vlucht vanuit Suriname even dacht bij te beunen helemaal mis. Op Schiphol viste de douane zomaar even twee kilo cocaïne uit zijn of haar… scootmobiel! Oeps!

  1. Laatste nieuws

En dus zit de man of vrouw inmiddels in een cellenblok op Schiphol. Jammer voor de smokkelaar, want Suriname is juist zo’n lekker land om urenlang ongestoord in de hangmat te kunnen hangen en nu is het maar de vraag wanneer de boef het land weer te zien krijgt. Echt slim was de smokkelaar ook niet want hij of zij werd door de douaniers uit de rij gehaald omdat zij allemaal lijmresten bij de accu van de scootmobiel zagen zitten. Slordig! Amateuristisch! Na een korte inspectie troffen zij naast een kleine accu twee keer een kilo coke aan en de passagier werd direct daarop afgevoerd.

Het is niet de eerste en ook zeker niet de laatste keer dat een smokkelaar vanuit Suriname wordt betrapt. Sinds de dictatuur van Desi Bouterse in de jaren tachtig wordt het land beschouwd als een belangrijke doorvoerhaven voor drugsproducerende landen als Colombia. Afgelopen maart werd nog zeshonderd kilo coke aangetroffen in een vliegtuig van Surinam Airways met als bestemming Amsterdam. Ook KLM-vliegtuigen zijn voor smokkelaars ideale instrumenten om drugs in te vervoeren. Afgelopen mei pakte de Marechaussee luchthavenpersoneel op die betrokken zouden zijn bij drugssmokkel vanuit Suriname.

De smokkelaar in de scootmobiel beschikte over een Nederlands paspoort. De douane heeft de zaak overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee voor verder onderzoek.

PowNed

De accu van de scootmobiel met daarnaast de cocaïne