PowNed

Drama in Scheveningen: hulpdiensten vrezen overlijden vermiste zwemster (19)

De zoektocht naar de vermiste zwemster in Scheveningen is door de hulpdiensten gestaakt, dat hebben zij laten weten aan De Telegraaf. Zondagavond raakten vier zwemmers in de problemen toen zij in Scheveningen het water ingingen. Drie personen konden worden gered en zijn direct naar het ziekenhuis gebracht. Van de vierde persoon is nog altijd geen enkel spoor. Het gaat om een 19-jarige vrouw, aldus de politie.

  1. Laatste nieuws

Zondagavond werd de zoektocht om 22:00 uur al gestaakt door duisternis. De vier personen waren eerder die avond het water in gegaan, maar raakten rond kwart over acht uit zicht. Er werd direct een grootschalige zoekactie opgezet met helikopters, drones, duikers en boten. Drie personen konden uiteindelijk uit het water worden gered, volgens een ooggetuige waren er sowieso twee daarvan bloedend gewond aan de benen. Ook zou er een moeder in paniek aan het schreeuwen zijn geweest. Een ooggetuige tegen Omroep West: "Het water was zo wild, echt onbegaanbaar. Die jongens hebben het ternauwernood overleefd."

De jongens zouden nog een poging hebben gewaagd het 19-jarige meisje te redden, maar konden haar niet bereiken.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Haaglanden laat aan RTL Nieuws weten dat er alleen nog langs de kust wordt gezocht door de Reddingsbrigade en de Kustwacht. Volgens RTL is het door de sterke stroming moeilijk te bepalen waar er gezocht moet worden. De hulpdiensten gaan ervan uit dat de vermiste zwemmer is verdronken, zo schrijft De Telegraaf.