PowNed

Drie Nederlandse jongens zwaargewond in ziekenhuis na val balkon Lloret de Mar

Slecht nieuws vanuit Lloret de Mar, de zomerse speeltuin van puberaal Nederland. Drie Nederlandse jongens zijn in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond geraakt nadat  ze van de balustrade van hun appartement zijn gevallen. Alle drie zijn zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, twee van hen liggen nog op de intensive care. De jongens zijn afkomstig uit Venlo.

  1. Laatste nieuws

Dat meldt L1. Volgens de lokale Limburgse  omroep maakten de jongens deel uit van groep van twaalf en hadden zij voor een week een huis gehuurd in de Spaanse badplaats die in deze tijd van het jaar vooral populair is bij feestende jongeren. De jongens waren zaterdagavond pas net gearriveerd toen zij een groepsfoto op het balkon wilden maken. Vijf jongens leunden tegen de balustrade aan, die vervolgens afbrak. Drie jongens vielen omlaag naar de eerste verdieping. 

Eén van de drie gewonde jongens liep breuken in zijn gezicht op. Ook heeft hij een kneuzing in zijn hoofd. De andere jongen die nog in het ziekenhuis ligt brak een knieschijf en een ruggenwervel. Hij wordt volgens de Limburgse omroep mogelijk overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. De derde jongen zou het ziekenhuis inmiddels hebben verlaten, maar geheel zeker is dat niet. De overige jongens hebben de vakantiewoning verlaten en verblijven nu in een andere woning in Lloret de Mar. De jongens zijn 18 en 19 jaar oud.