PowNed

Eind goed, al goed? Of toch niet?

Nog iedere dag, als jij piekert over dat overtollig vet zo net onder je borsten, speelt de taxioorlog zich af in het hoofd van vele (voormalig) taxichauffeurs. Op zoek naar antwoorden en leven met trauma’s, de normaalste zaak van de wereld voor deze mannen.

  1. De Taxioorlog
  2. Ophef

Een verhaal kent altijd twee kanten. Enerzijds zegt de Taxicentrale Amsterdam niet gesjoemeld te hebben met het geld van haar chauffeurs. Anderzijds zijn er toch miljoenen verdwenen die door taxichauffeurs in een spaarfonds gestort waren. Hoe kan dit nou?

“Ik ben ervan overtuigd dat deze drie heren op een ongelofelijke manier over de ruggen van taxichauffeurs hun zakken hebben gevuld. Al dan niet gepaard gaande met verboden zaken zoals het afdwingen van boetes en het onder druk zetten van chauffeurs. Dat is absoluut gebeurd, honderd procent!”

In de vierde, en tevens laatste, aflevering van ‘De Taxioorlog’ wordt duidelijk dat enkelingen tijdens deze strijd door het oog van de naald zijn gekropen. De aanzet tot een drievoudige moord wordt weggelachen en bewijslast wordt zo op straat geflikkerd. Al met al, een grote tyfusbende!

2006, het jaar waarin de uitspraak van de Ondernemingskamer plaatsvindt. Benieuwd naar of het recht zal zegevieren en/of dit alles nog een staartje krijgt? Je ziet het hier in aflevering vier van ‘De Taxioorlog’ op NPO Start. ‘De Taxioorlog’ is gebaseerd op een podcast van BNR Nieuwsradio.