PowNed

Eloïse van Oranje: “Wat ben je f*kking racistisch bezig?!”

De morele grenzen van nietsvermoedende terrasbezoekers in Amsterdam worden flink op de proef gesteld in de PowNed-serie In Your Face. In de eerste aflevering testen YouTubers Jaap en Benjamin hoe omstanders reageren op racisme. Jaap heeft een nieuwe liefde: actrice Noël van Kleef. Op goedkeuring van zijn broer Benjamin hoeft Jaap echter niet te rekenen. Want Benjamin vindt het maar niks dat Jaap een vriendin van kleur heeft. Gravin Eloise van Oranje, die toevallig aan een tafeltje verderop gaat zitten en het gesprek opvangt, laat het niet over haar kant gaan. Het escaleert volledig!

  1. In Your Face

Benjamin is allesbehalve blij met de huidskleur van zijn nieuwe schoonzus en vraagt hardop: “Wat moet jij met een zwarte als niet zwarte?” De gravinfluencer kan het uit de hand lopende gesprek niet langer aanhoren en staat op om er trillend van woede iets van te zeggen: “What the f*ck ben je f*kking racistische bezig. Doe even normaal joh!”

Maar niet alleen Eloise staat op om Benjamin flink op zijn plek te zetten. Meerdere mensen staan op en komen in actie. Ze vinden het niet kunnen dat Benjamin zo praat. Andere terrasbezoekers vreten zichzelf aan tafel op: “Hij moet mij niet horen, maar ik trek hem zo over de tafel heen”.

Ondertussen is zelfs iemand naar binnen gelopen om te vragen of de politie erbij gehaald moet worden. Gelukkig gaat het om een verborgen camera-experiment en zit actrice Noël van Kleef in het complot van Jaap en Benjamin. Noël is onder de indruk van Eloise's reactie: “Echt you go girl.”

Klik hier om de hele aflevering te zien!