PowNed

Engels ziekenhuis stopt met geslachtsaanduiding bij pasgeboren baby's: 'Belachelijk!'

Het is misschien makkelijk om te zeggen dat het allemaal niet gekker moet worden, maar het moet niet gekker worden. Een ziekenhuisdirecteur heeft overduidelijk een flink woke-virus opgelopen want hij of zij of het heeft besloten dat baby's die geboren worden in het James Paget Hospital in de Engelse kustplaats Great Yarmouth niet meer als jongen of meisje aangeduid mogen worden, zo schrijft The Daily Mail. Dat kan namelijk echt niet meer!

  1. Laatste nieuws

Dus in plaats van dat na een bevalling in de administratie wordt genoteerd: 'geboren als man' of 'geboren als vrouw', moet het ziekenhuispersoneel het hebben over ’de baby kreeg bij de geboorte het geslacht vrouw/man toegewezen’. Dat is namelijk veel beter! De baby kan namelijk later zelf altijd nog bepalen of het een mannetje of een vrouwtje is en of de piemel of vagina respectievelijk wordt ingeruild voor een vagina of een piemel. 

Het ziekenhuis heeft een acht pagina's tellende gids samengesteld om dit proces in goede banen te leiden. Als voorbeeld wordt ene Max aangehaald. Om het personeel te laten zien hoe het tegenwoordig werkt, staat in deze gids: 'Bij de geboorte werd Max als meisje aangemerkt, maar op de middelbare school onderging hij een transitie en nu is hij een man'. 

Ook staat in de gids dat een term als 'brandweerman' niet oké is.

Rupert Lowe, parlementslid voor het lokale Reform UK, noemt het hele gebeuren belachelijk. "Het is verbazingwekkend dat een ziekenhuis, waar veel artsen en verpleegkundigen werken die jarenlang hebben gestudeerd, niet lijkt te weten wat er gebeurt als er een baby wordt geboren."