PowNed

Erdogan dreigt met militair binnenvallen Israël, Israël reageert gepikeerd

Recep Tayyip Erdogan is geen man van halve maatregelen, daar kan de gehele homogemeenschap in Turkije al jaren over meepraten, en dus heeft de president van Turkije een resolute oplossing bedacht voor de fittie tussen Israël en Gaza. Hij sluit niet uit dat Turkije Israël gaat binnenvallen om de Palestijnen te helpen. Dat heeft hij gisteren gezegd bij een defensie-bijeenkomst in zijn woonplaats Rize. 

  1. Laatste nieuws

"We moeten heel sterk zijn, zodat Israël deze dingen niet kan doen tegen de Palestijnen. Net zoals we ooit Karabach zijn binnengevallen, net zoals we ooit Libië zijn binnengevallen, zouden we nu hetzelfde kunnen doen", zo zei hij. Of Turkije ook al bezig is met het op oorlogssterkte brengen van zijn leger, dat is niet bekend, want dat zei hij er niet bij. Op welke termijn de invasie zou moeten plaatsvinden, werd ook niet genoemd. 

Het is dus allemaal nog een beetje een vaag plan van de man die door Wilders in de Tweede Kamer ooit een Islamitische aap werd genoemd. Toch reageert de Israelische regering direct scherp op het proefballonnetje van meneer Erdogan. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Israel Katz, zegt op X. 'Erdogan treedt in de voetsporen van Saddam Hussein en dreigt Israël aan te vallen. Laat hij zich herinneren wat er toen gebeurde en hoe dat afliep.'