PowNed

EU-landen: 'NL heeft vette pech met voorgestelde opt-out migratiebeleid'

Nou lekker dan. Het leek Marjolein Faber zo'n leuk plannetje: pleiten voor een opt-out voor Nederland in het Europese migratiebeleid, maar daar steekt 'Brussel' dus zoals verwacht mooi een stokje voor. 

  1. Laatste nieuws

Nee, doorgaan op de nu ingeslagen weg is natuurlijk een uitstekend plan. Faber zei voorafgaand aan de Europese vergadering over migratiebeleid in Brussel nog dat ze een optimistisch mens is, maar de steun lijkt er inderdaad niet te zijn.

Onder anderen Faber's collega-ministers uit Duitsland, Griekenland en Zweden noemden het voorgestelde opt-out stuk voor stuk een slecht plan, zeiden zij voor het begin van de EU-vergadering over migratie in Luxemburg. Ook Eurocommissaris Ylva Johansson (Binnenlandse Zaken) zei stellig: "Het is niet mogelijk volgens het EU-verdrag en dat heb ik ook tegen Nederland gezegd."

Overigens hoeft dit natuurlijk niet per se slecht te zijn. Zoals gezegd, vergaderen de Europese landen deze week over strenger migratiebeleid en vooral beleid waarbij kansloze asielzoekers ook daadwerkelijk eruit gefilterd worden en worden teruggestuurd, iets dat nu kei-, maar dan ook keihard faalt.