PowNed

Extinction Rebellion-vriendjes willen nu ook overnachten op A12

Al die groene thee stijgt onze vriendjes van Extinction Rebellion misschien een beetje naar het hoofd. De actiegroep heeft besloten om komende zaterdag de A12 weer eens te blokkeren (hoe origineel), maar dat niet alleen: het is ook van plan om naar de tunnelbak tentjes en andere slaapspullen mee te nemen om de nacht door te brengen. 

  1. Laatste nieuws

Dat is weer een beetje het andere uiterste, nietwaar? Het is bepaald niet de eerste keer dat Extinction Rebellion de boel daar in Den Haag blokkeert, maar deze keer wordt alles anders: "De blokkade wordt de meest verstorende tot nu toe, ernst van klimaat- en ecologische crisis rechtvaardigt de grotere verstoring", aldus de actiegroep.

De reden dat onze klimaatvriendjes zo los gaan komt wellicht ook door het feit dat de politie al heeft aangekondigd niet op te zullen treden, als onderdeel van hun staking voor het vroegpensioen. Iets dat trouwens volgens Extinction Rebellion allemaal leuk en aardig is, maar: "Dat wil niet zeggen dat het demonstratierecht niet hoeft te worden gewaarborgd. Demonstranten hebben recht op bescherming, ongeacht de acties van de politie."

Dan hebben ze de politie ineens wel nodig! Afijn, als je wilt overnachten op de A12 dan moet je wel wat te doen hebben natuurlijk en daarom is er zaterdag een bomvol programma. Zo komen Robin Boardman, mede-oprichter van de Engelse tak van Extinction Rebellion en Henning Jeschke van Letzte Generation een toespraak houden. Ook zal punkband Hang Youth optreden en een 'alternatieve Troonrede' worden voorgelezen. 

Nou, wij kunnen niet wachten!