PowNed

Extreemlinkse activist gepakt voor aanslagen op Frans spoor, ook glasvezelnetwerk getroffen

Het gaat lekker met de Fransen. Eerst werd het spoor al gesaboteerd, nu is het glasvezelnetwerk aan de beurt! Volgens de politie zijn er allerlei kabels doorgesneden van drie telecombedrijven in het zuiden van het land. De Fransen mogen van geluk spreken dat Parijs niet is getroffen, zonder supersnel internet zou het een grote bende worden daar tijdens de Olympische Spelen. Gelukkig is er ook goed nieuws: de politie heeft een extreemlinkse activist gearresteerd voor het saboteren van het spoor.

  1. Laatste nieuws

De Franse krant Le Parisien meldde gisteren al dat zij een anonieme e-mail hadden ontvangen waarin de sabotages van het spoor door een extreemlinkse groepering werden opgeëist. In deze mail nemen de extreemlinkse figuren afstand van de Olympische Spelen. Zij vinden het geen feest, zo schrijven zij, maar 'een viering van nationalisme, een gigantische enscenering van de onderwerping van bevolkingen door staten'. De minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, vermoedde al dat linkse activisten achter de sabotage van het spoor zaten.

Dikke kans dus dat deze linkse lui ook achter de sabotage van de glasvezelkabels zitten. In liefst zes departementen is er toegeslagen. Het zou gaan om Hérault, Bouches-du-Rhône, Oise, Meuse, Drôme en Aude. De staatssecretaris van Digitale Zaken, Marina Ferrari, zegt op X de acties te veroordelen ‘met de grootste stelligheid' en hij noemt het 'laffe en onverantwoordelijke daden’.