Mark Gillis

Familie geeft update: 'Mark Gillis van beademing af, begint langzaamaan wakker te worden'

Hoera! Een dag met een gouden randje voor de familie Gillis. Mark Gillis - die al een tijdje op de intensive care van het ziekenhuis ligt - is vandaag na 17 dagen eindelijk van de beademing af. De familie zegt in een update dat hij vandaag zijn ogen heeft open gedaan en langzaamaan wakker begint te worden.

  1. Laatste nieuws

En dat is erg goed nieuws. De Massa is Kassa-ster moest met een longontsteking opgenomen worden in het ziekenhuis, waar hij besmet raakte met een ziekenhuisbacterie. Sindsdien ligt hij op de intensive care te vechten voor zijn leven.

"Sinds vandaag maakt Mark goede stappen en vonden de artsen het haalbaar om een soort test/examen te doen, om te bekijken hoe het Mark verging om zonder de beademingsmachine volledig zelf te ademen", laat de familie weten in een nieuwe update.

En dat ging goed. Het beademingsapparaat kon hierna verwijderd worden. Nu is het afwachten hoe het de komende uren met hem gaat. "We zijn nu al ontzettend trots op Mark en wat hij allemaal doorstaan heeft. Stapje voor stapje, iedere dag eentje in de goede richting", aldus de familie Gillis.