PowNed

Gemeente Amsterdam werkt hard, voert razzia tegen plantenbakken

Bij de gemeente Amsterdam werken ze hard. In een tijd van verloedering van de stad, afval op straat, ratten en irritatie over hondenpoep, hebben ze in de binnenstad allerlei regels opgesteld, 31 stuks, voor plantenbakken!

  1. Laatste nieuws

Je moet klein beginnen, zal de gedachte zijn. D66-stadsdeelvoorzitter Amélie Strens heeft die 31 regels ingevoerd, om verloedering tegen te gaan en natuurlijk voor het milieu!

Grotere plantenbakken dienen zo snel mogelijk van straat verwijderd te worden en kleinere potten mogen wel blijven, maar moeten wel duurzaam zijn. Bewoners mogen er maximaal 2 plaatsen en er mogen geen doornige of giftige planten. Op sommige plekken, zoals de Nieuwe Spiegelgracht en de Zeedijk, is het al helemaal für plantenbakken verboten!

Wat hier precies nou de bedoeling van is, is niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk dat handhavers in Amsterdam wel wat andere dingen aan hun hoofd hebben dan lid worden van de plantenbakken-politie. CDA-fractievoorzitter Rogier Havelaar eist dan ook opheldering: