PowNed

Gemeente Asten legt Peter Gillis dwangsom op van 50K

Oeps! Peter Gillis, ondernemer en Massa is Kassa-ster, heeft inmiddels een dwangsom van 50.000 euro aan zijn broek hangen omdat er nog steeds mensen wonen op zijn vakantiepark Prinsenmeer en dat mag na de sluiting niet meer. Alle bewoners moesten voor 15 september zijn opgetiefd, maar enkelen besloten om lekker te blijven. En nu moet Peter lappen.

  1. Laatste nieuws

Peter Gillis krijgt voor elke dag dat er nog mensen aanwezig zijn op het gesloten park een dwangsom van 5.000 euro en dat is dus na vandaag inmiddels het tienvoudige. Volgens de gemeente is het de verantwoordelijkheid van Gillis dat er nog mensen zijn en dan moet je ook maar betalen.

Nu is 50K voor Peter Gillis waarschijnlijk net zoiets als een snelheidsovertredinkje op weg naar de lokale supermarkt voor ons, maar daar gaat het niet om. Peter Gillis probeert de laatste groep bewoners via de rechter te dwingen om alsnog te vertrekken en sloot ook al het gas, water en licht af. Maar ja, blijkbaar helpt dat niet.

Wat moet je dan? "Ik heb er alles aan gedaan", zo geeft Peter Gillis aan in de PowCast. Hij wil wel handhaven want hij wil die 50.000 euro niet betalen, maar toch moet de gemeente hem hebben: "Het lijkt wel Peter Gillis pesten", aldus Peter. "Ze hebben op een gegeven moment bepaald dat die Gillis een strafblad moet krijgen. Ze hebben vastgelegd dat we onze vergunning zouden kwijtraken. Ze hebben een mediaplan opgesteld en besloten mij te blijven volgen."

Volgens de gemeente gebeurden op het park allerlei illegale activiteiten, maar daar weet Gillis niks van: "Ik weet het toch ook niet als Sarah ergens langskomt wat er dan allemaal gebeurt?"

Bekijk nog eens hieronder, waarin het ook heel erg gaat over het heftige verhaal rond de ziekenhuisopname van zoon Mark Gillis: