PowNed

Gemeente Hoorn stuurt weer nep-loverboys op jonge meiden af

Tja, je zou natuurlijk ook een keertje eens kunnen beginnen met handhaven! Maar nee, de gemeente Hoorn zette vorige week bij de kermis weer eens fake-loverboys in. Naar eigen zeggen om jonge meiden bewust te maken van de gevaren van echte loverboys.

  1. Laatste nieuws

Afgelopen donderdag werden volgens NH Nieuws 49 meisjes van 16 jaar op de kermis in Hoorn benaderd door acteurs die zich voordeden als loverboys. Met de openingszin "Hé, wat zie je er leuk uit. Zin om met mij en mijn vriend mee te gaan om te chillen? Mijn auto staat verderop" werden de meiden verleid en als ze dan meegingen, kwam er een ambtenaar van de gemeente bij om ze eens fijn een standje te geven.

Hartstikke leuk. Maar zoals we al schreven, handhaven is ook een optie? Zodat die 'jongeren' geen slachtoffers kunnen maken? In elk geval is Linda Duits, als sociaal wetenschapper verbonden aan de Universiteit Utrecht, hier niet blij mee en helemaal over de zeik. "Ze worden erin geluisd en als ze er mee instemmen, dan wijs je hen op hun zwakte. Op iets wat ze fout doen. Ze schaamden zich door de actie. Dat is vanuit didactisch oogpunt niet goed te praten."