PowNed

Gemeente in Zeeland dumpt zelf 'drugsafval' om reactie bewoners te peilen (maar niemand belt de politie)

Wat doe je als je drugsafval vindt? Je belt natuurlijk de politie! Dat weet ieder normaal functionerend persoon maar omdat de Zeeuwse gemeente Schouwen-Duiveland iets minder vertrouwen in haar burgers heeft, hebben zij wekenlang nep-drugsafval her en der achtergelaten om te kijken of de autoriteiten wel gewaarschuwd zouden worden. Blijkbaar zijn ze daar bang dat hun burgers allemaal tot hun neus in duistere zaakjes zitten!

  1. Laatste nieuws

Daar kunnen ze weleens gelijk in hebben want wat vooral duidelijk is geworden na deze merkwaardige actie is dat de gemiddelde Zeeuw niet onder de indruk is van een beetje drugsafval hier en daar. De politie werd precies nul keer gebeld! 

En dat terwijl de afgelopen weken op twee industrieterreinen een aanhanger stond vol met blauwe jerrycans waarvan de toevallige passant moest denken dat er drugsafval in zat. Deze werd ook nog eens middenin een dorpskern geparkeerd. "De aanhanger stond bewust op zichtbare plekken om een scherpere blik en alertheid aan te moedigen", aldus de gemeente. Leuk bedacht, maar de Zeeuw geeft er geen f*ck om want gebeld met de politie is er niet. De gemeente Schouwen-Duiveland zegt dat er 'weinig meldingen' zijn binnengekomen, maar dat is natuurlijk onzin. Er is gewoon niemand geweest die de situatie verdacht vond en de autoriteiten heeft gewaarschuwd.

De gemeente schaamt zich waarschijnlijk dood voor deze beschamende actie en de minimale respons vanuit de gemeenschap daarop. Dat Schouwen-Duiveland tot dit soort grappen overgaat is overduidelijk een slechte zaak. Het had voor veel rumoer kunnen zorgen in de anders altijd zo slaperige gemeente. Het is dat de Zeeuw tegenwoordig allang niet op kijkt van een beetje meer of minder drugs in de gemeente.

Eerder dit jaar werd in Burgh-Haamstede, een plaats in de gemeente, een drugslab opgerold. Ook toen haalden de meeste bewoners van Schouwen-Duiveland de schouders op en gingen over tot de orde van de dag.