PowNed

Geweldsexplosie in Albufeira, vier Nederlandse jongens neergestoken: 'Het bloed zat overal'

Wéér slecht nieuws vanuit het buitenland. Eerder schreven we al over drie jongens die zwaargewond in het ziekenhuis van Lloret de Mar terechtkwamen na een val van een balkon, nu zijn het vier jongens die in de Portugese feeststad Albufeira met messteken zijn opgenomen in het lokale hospitaal. Ze kwamen in een ruzie terecht met Ierse leeftijdsgenoten die to-taal uit de hand liep. Naar het schijnt hadden ze mot over de harde muziek die de Nederlanders in de nacht van zondag op maandag afspeelden.

  1. Laatste nieuws

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is inmiddels betrokken bij de situatie en meldt dat alle vier de gewonden nog in het ziekenhuis liggen. De Irish Mirror zit bovenop de zaak en zij weten te melden dat de Ierse jongeren boos waren omdat de Nederlanders harde muziek afspeelden in het complex waar beide groepen een appartement hadden gehuurd. Volgens de Irish Mirror trokken beide groepen messen. Er is ook een Ierse vakantieganger gewond geraakt. Eén van de Nederlanders zou in levensgevaar verkeren. De jongeren zouden tussen de 17 en 21 jaar oud zijn. 

De Telegraaf heeft de eigenaar van het driesterrencomplex Soldoiro Tourist Apartments in het Praia da Oura-gebied in Albufeira gesproken. Die spreekt van een 'geweldsexplosie' en zegt nog nooit zoiets heftigs te hebben meegemaakt. "Het bloed zat overal", zegt hij. "Het was een bloederige bende, overal waren rode plassen te zien. Ik kan me bijna niet voorstellen wat hier gebeurd moet zijn. De Nederlandse jongeren zijn echt behoorlijk gestoken.”

De politie heeft, naar verluidt, nog geen verdachten aangehouden.