PowNed

Gezelligheid bij Prinsjesdag-overleg: 'labiele' Pieter Omtzigt 'huilde en schreeuwde'

Het politieke jaar is voor het nieuwe kabinet lekker begonnen! 'Volgens insiders' was het gezelligheid troef tijdens de begrotingsgesprekken. Zij schetsen een 'ontluisterend beeld' van de onderhandelingen, die ondanks de gunstige financiële cijfers nogal moeizaam verliepen. Zo scheen Pietertje Omtzigt helemaal zichzelf te zijn geweest door in de gesprekken constant te schreeuwen en te huilen, zo staat te lezen in De Telegraaf.

  1. Laatste nieuws

Pieter en zijn NSC moeten het in de krant nogal ontgelden. Zo noemen de mede-onderhandelaars Omtzigt tijdens de gesprekken 'labiel, besluiteloos en licht ontvlambaar', vooral toen er wat druk op stond stond hij te schreeuwen en te huilen en liep hij de ene keer weer weg en kwam hij de andere keer weer terug.

Ook betrok Omtzigt zijn partijgenoten Eddy van Hijum (minister van Sociale Zaken) en Folkert Idsinga (staatssecretaris Fiscaliteit) constant bij de gesprekken en bleek hij over kabinetsstukken te beschikken waar anderen niet over beschikten en dat leidde weer tot scheve gezichten, want echt 'extraparlementair' is dit niet. 

Dit alles was niet de enige complicerende factor. Zo schijnen de PVV, NSC en BBB de VVD nogal te wantrouwen want ja, het is de VVD tenslotte. En wordt PVV-leider Geert Wilders 'ambivalent' genoemd, die de ene dag dit kabinet wil en de volgende dag de bijl erin wil zetten.

Maar weet u, het goede nieuws is wel: dit kabinet schijnt eenheid uit te stralen. Tuurlijk!