PowNed

HAHA: Extinction Rebellion wil bussen blokkeren, maar blijken al vertrokken

Is dat even balen! Onze Extinction Rebellion-vriendjes hadden lucht gekregen van een uitje van een studievereniging van de Universiteit Twente naar de Tata Steel-fabriek in IJmuiden en dat kan natuurlijk echt niet. Daarom besloten ze de bussen voor vertrek van het universiteitsterrein te blokkeren. Er was alleen een probleempje: die bussen bleken al vertrokken. Oeps!

  1. Laatste nieuws

Het betrof een excursie van STRESS, de studievereniging voor de opleidingen Business Administration (BA), International Business Administration (IBA) and Industrial Engineering and Management (IEM). Maar waarom naar Tata Steel? Nou, omdat het best interessant is om te zien hoe staal gemaakt wordt natuurlijk! Klimaatactivisten van onder meer University Rebellion en Extinction Rebellion raakten echter van dit duistere plan op de hoogte en wilden het uitje tegengaan. 

Want zeg nou zelf: door als studievereniging naar Tata Steel te gaan ben je eigenlijk minstens net zo schuldig aan het feit dat omwonenden kanker krijgen van de uitstoot van de allesvervuilende koolfabriek. Maar helaas bleken de studenten al gevlogen. Of, nou ja, weggereden. Vermoedelijk zijn ze iets eerder op de ochtend vertrokken, omdat ze lucht hadden gekregen van de geplande actie van de klimaatactivisten, weet Tubantia.