Prinses Laurentien

Heftig zeg! Ambtenaren Financiën klagen over grensoverschrijdend gedrag prinses Laurentien

Het Algemeen Dagblad pakte gisteravond uit met een verhaal over prinses Laurentien, vrouw van prins Constantijn maar de laatste tijd vooral in het nieuws vanwege haar stichting (Gelijk)waardig Herstel (SGH) die gedupeerde toeslagenouders helpt. Zij zou grensoverschrijdend gedrag hebben vertoond op het ministerie van Financiën. 

  1. Laatste nieuws

En dat is niet om te lachen, snapt u? Prinses Laurentien werkt met haar stichting weliswaar samen met de ambtenaren van het ministerie van Financiën maar blijkbaar voeren die ambtenaren hun werk niet uit en/of is er sprake van ontzettend veel onkunde (wisten we al), want ze laat het regelmatig blijken als ze het er ergens niet mee eens is en daarbij lopen "de emoties soms hoog op". Een aantal ambtenaren heeft melding gedaan van 'grensoverschrijdend gedrag'.

Ja daar zullen die toeslagenouders wel heel erg medelijden mee hebben, met die ambtenaren. Die immers verantwoordelijk zijn voor het feit dat voor sommigen de compensatie maar op zich laat wachten en wachten en wachten. Afijn, het is natuurlijk ook wel een tikkeltje vreemd dat een lid van het Koninkrijk Huis zich hiermee bemoeit. Dat had het vorige kabinet nooit moeten toestaan, maar het vorige kabinet had wel meer dingen nooit moeten doen.

Overigens vinden de prinses en haar stichting de beschuldigingen ronduit belachelijk, zo laten ze weten in een reactie: "Stichting (Gelijk)waardig Herstel (SGH) betreurt het dat wederom anonieme ambtenaren van het ministerie van Financiën de onafhankelijke herstelaanpak van SGH in een kwaad daglicht zetten via de media. Niemand, in de eerste plaats de benadeelde gezinnen, is gebaat bij nog meer onrust rondom de herstelaanpak, die al meer dan vijf jaar gaande is." Er worden juridische stappen overwogen als het AD niet rectificeert.

Duidelijke taal!