PowNed

Hoe is het in Ter Apel? 'Verdubbeling probleemasielzoekers, 160 slag- en steekwapens ingenomen'

Hoe zou het eigenlijk gaan in het aanmeldcentrum Ter Apel in Biddinghuizen? Nou, niet zo goed zo lezen wij in De T. De veiligheidssituatie in en rond het Groningse dorp zou de afgelopen maanden flink verslechterd zijn. Verrassend!

  1. Laatste nieuws

Medewerkers van de Inspectie Justitie en Veiligheid zien tijdens hun bezoeken aan Ter Apel dat het niet best is allemaal. Zo is de zogenaamde top-X-lijst met asielzoekers die ernstige overlast veroorzaken en daardoor extra in de gaten worden gehouden bijna verdubbeld ten opzichte van een jaar geleden en werden onder meer 160 slag- en steekwapens in beslag genomen

En ja, verreweg de meeste asielzoekers in Ter Apel gedragen zich wel gewoon, en de groep die overlast veroorzaakt is misschien maar 1,5 procent van het totaal, maar een probleem is het wel. Op die top-X-lijst kom je ook niet zomaar, meldt De Telegraaf. Volgens de krant moet je gij vijf of meer geweldsincidenten op een COA-locatie betrokken zijn geweest of criminele overtredingen op je naam hebben of een misdrijf hebben gepleegd. Opvallend is verder dat vier op de 10 asielzoekers op die zwarte lijst 'alleenstaande minderjarige vreemdelingen' zijn.