PowNed

ING doet woke en stopt met leningen aan olie- en gasbedrijven

ING is bevangen door het zeer besmettelijke en rap om zich heengrijpende woke-virus en heeft besloten te stoppen met 'sommige' leningen aan gas- en oliebedrijven. Dit omdat ING denkt dat zo de wereld gered kan worden van 0,000004 graad opwarming van de aarde. Of zoiets. Ondertussen zag de gewone man met een paar centen op zijn ING-spaarrekening vanochtend dat de spaarrente nog altijd maar 1,4 procent is. Schandalig!

  1. Laatste nieuws

Laat de ING zich eens hard maken voor de gewone man. Die werkt zich de tyfus maar heeft niets aan zijn spaargeld. De rente is zo laag dat zijn geld, met de huidige graaiflatie, ieder jaar alleen maar minder waard wordt en daar baalt de gewone man als een stekker van. Dus kap effe met al die woke-onzin ING en doe gewoon wat je moet doen. Trek een oranje leeuwenpak aan en regel de hogere spaarrente! 

Maar nee, dat is allemaal lastig en afhankelijk van Amerikaanse banken en de ECB enzo. Rente, schulden, eigen vermogen, solvabiliteit, staatsschulden, obligaties, leenvermogen, vijftig euro knippen en scheren. Wij kennen alle economische termen, maar alsnog is het een verkeerd signaal naar de doodnormale klant dat de bank zo druk is met woke-politiek. En daarbij doen ze dat ook nog eens op een irritant laffe manier want bedrijven als Shell en BP worden ontzien. Daar wordt nog wel geld aan geleend! Prima, maar helemaal consequent is het niet. Als je het doet, doe het dan goed en steek je middelvinger ook op naar het grote Shell en BP. En dát durft de bank niet.

Welke bedrijven voortaan wel nul op het rekest krijgen wil ING niet zeggen. Wel zouden nog 25 bedrijven waar ze eigenlijk vanaf willen nog een lening bij de bank hebben. Dat de bank vol in het vizier ligt van onze vrienden van Extinction Rebellion heeft overigens, zo zegt de bank, niets te maken met het nieuwe beleid.