Groepsfoto Trap Er Niet Influencer, vlnr Sarah Bakker, Vera Verzijl, Mark Baanders en Filemon Wesselink

Invloed of bedrog? ‘Trap Er Niet Influencer?!’ onderzoekt trends en effecten van social media

Denk je echt dat je in één dag rijk kan worden door wat domme trucjes van een of andere zelfverklaarde influencer? Ze beloven gouden bergen, maar hoe zit het nu echt? In de nieuwe achtdelige televisieserie ‘Trap er Niet Influencer?!’ onderzoeken presentatoren Filemon Wesselink, Mark Baanders, Vera Verzijl en Sarah Bakker verschillende trends en invloeden van social media met een kritische en humoristische blik. ‘Trap Er Niet Influencer?!’ is vanaf woensdag 11 september wekelijks te zien om 21:10 op NPO 3. 

  1. Trap Er Niet Influencer?!
  2. Pers

Van holistische genezers die beweren kanker te genezen met handoplegging, veel te dure ongezonde cosmeticaproducten tot chirurgische ingrepen in de bezemkast. Onze presentatoren zoeken het uit, confronteren waar nodig de bedriegers en waarschuwen de kijker om er niet nog een keer in te trappen.

Zo duiken we in de eerste aflevering in de wereld van de mannen. Andrew Tate en vooral zijn Nederlandse adapten roepen mannen op om 'echte' kerels te worden, terwijl ze vrouwen devalueren. En hebben natuurlijk het antwoord. Kun je werkelijk je testosteron boosten of is het klinkklare onzin? In ‘Trap Er Niet Influencer?!’ spreken we met de influencers en onderzoeken we hun claims. 

Andere afleveringen richten zich op verschillende invloedrijke trends op social media. Zo onderzoeken we de impact van beauty-influencers op jonge meisjes die al op jonge leeftijd dure beautyproducten gebruiken. We stappen in de wereld van FinFluencers die beloven dat je snel rijk kunt worden, maar wat is de realiteit? Daarnaast bekijken we de risico’s van goedkope cosmetische ingrepen, de opkomst van de online supplementenmarkt en de groeiende invloed van christelijke en spirituele influencers.

‘Trap Er Niet Influencer?!’ is vanaf woensdag 11 september wekelijks te zien om 21:10 op NPO 3.