PowNed

Invoering 30 km/u blijkt gouden greep voor Amsterdam: bijna 40.000 boetes in 4 maanden tijd

Nee, foei! Daar is het natuurlijk totaal NIET voor bedoeld! Maar een gouden greep voor de gemeentelijke kas is het dus mooi wel. De invoering van de snelheid van maximaal 30 kilometer per uur legt de stad Amsterdam bepaald geen windeieren: in de afgelopen vier maanden zijn liefst 39.030 boetes uitgedeeld.

  1. Laatste nieuws

En dat is teringveel, maar ja: een snelheidsovertredinkje hier en daar is natuurlijk snel gemaakt als je slechts 30 kilometer per uur mag rijden. EĆ©n keer het gaspedaal in trappen en je bent er al overheen, zeg maar. Mensen doen dat dan ook massaal, blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau die vandaag naar buiten kwamen.

Dan zijn ze eigenlijk nog coulant dat je de prent bij 30 km/u pas krijgt als je 7 km te hard gaat maar 37 km/u is nog steeds hartstikke langzaam natuurlijk. De boete is dan 58 euro. Rijd je toch 50 omdat dit altijd gewoon kon en word je gesnapt, dan dien je 266 euro te lappen. Kortom, het is kassa!

En we willen nu geen boze woordvoerder van de gemeente op ons dak krijgen. We kunnen niet anders dan concluderen dat dit gewoon de nieuwste kip met de gouden eieren van Halsema en co. is. Uit eigen ervaring weten we dat er industriewegen zijn buiten de stad (maar binnen de gemeentegrenzen) waar je nota bene op een voorrangsweg (!!!) nu slechts 30 mag en dan staan er nog flitspalen naast ook om het schorem dat het toch waagt om stiekem 45 te rijden te pakken en te laten betalen, betalen, betalen.

Overigens wordt de 30 kilometer per uur regeling in de stad sinds juni dit jaar in de vorm van een pilot gecontroleerd, de resultaten worden pas later dit jaar geƫvalueerd. Het kan niet anders, of we komen hier nooit meer vanaf.