PowNed

Klaver verspreidt populistische onzin over koopkracht: 'Iemand met ton gaat er 38x meer op vooruit!'

Zo gaat dat dus in de politiek: puur voor de beeldvorming de meest grote onzin roepen. Neem Jesse Klaver. Het Kamerlid van GroenLinks/PvdA roeptoetert op X iets over dat 'met dit kabinet' de rijken er veel meer op vooruitgaan dan de armen. 38 euro per maand ja...

  1. Laatste nieuws
PowNed

"De harde taal over een onmenselijk asielbeleid is een groot rookgordijn om dit te verhullen: met dit kabinet gaat iemand die een ton verdient er 38 keer meer op vooruit dan iemand met het minimumloon. Verdeel en heers, zo rolt deze coalitie", aldus de heer Klaver op X.

Maar dan het overzicht waar de heer Klaver naar verwijst. Dat gaat over alleenstaande werknemers zonder kids die er nu een x-aantal euro's per maand op vooruitgaan. De 'armsten' (met een jaarinkomen van 25K) gaan er 1 euro per maand op vooruit, de 'rijksten' (met een jaarinkomen van een ton) 38 euro per maand. En ja, dat is 38 keer zoveel. 

Nu een vraag aan de heer Klaver: hoeveel auto's en/of huizen en/of rolexen enzovoorts, kunnen we kopen voor 38 euro per maand? Kom op nou zeg... Overigens is het verschil met iemand met een jaarinkomen tot 30.000 helemaal minimaal (slechts 7 euro per maand).

En JA, als we een ander kabinet hadden dan hadden politici van andere partijen dit ook kunnen zeggen en die hebben in het verleden ook weleens zulke kromme vergelijkingen gemaakt en die zijn dan ook net zo fout, maar we hebben het nu even over Jesse Klaver. Foei!