PowNed

Klopjacht op Amerikaanse gek die vuur opende op snelweg gaat door

In de Amerikaanse staat Kentucky is nog altijd een klopjacht gaande op de man die afgelopen zaterdag op een snelweg aldaar met een automatisch wapen het verkeer onder vuur nam. Twaalf auto's werden daarbij geraakt, als door een wonder vielen er verder geen dodelijke slachtoffers. Wel raakten er vijf mensen gewond, waarvan een paar zwaargewond, en allen liggen zij nog in het ziekenhuis. De politie weet wie de vermoedelijke dader is, heeft een signalement en een foto van de dader verspreid, maar toch is hij nog altijd spoorloos.

  1. Laatste nieuws

En dat terwijl ze zoeken met drones, helikopters, honden en wat al niet meer. Wat de zoektocht bemoeilijkt is dat de verwachting is dat de dader, Joseph A. Couch, zich waarschijnlijk heeft verstopt in de bosrijke omgeving van het plaatsje London, waar Couch vanaf een klif boven afslag 49 van Interstate 75 lukraak auto's onder vuur nam met een AR-15-geweer. Wat de autoriteiten in hun klopjacht extra voorzichtig maakt is dat de man heeft gediend bij de Nationale Garde. Hij weet daardoor hoe hij een wapen moet bedienen.

Het is dus niet alleen een gek maar ook met recht een gevaarlijke gek en omwonenden zijn daarom gewaarschuwd. Ze moeten ramen en deuren sluiten, scholen zijn dicht. Mensen mogen zich niet bemoeien met die vent als ze hem zien en moeten wegblijven uit het gebied waar wordt gezocht. Agenten zijn bijzonder alert, zo zegt een politiefunctionaris tegen lokale media: "Hij kan zich achter een boom verschuilen en dan lopen we zo op hem af." Wat zijn motief is, is nog onbekend. De politie gaat er vooralsnog van uit dat de automobilisten willekeurige slachtoffers waren. Het vuurwapen, die Couch zaterdagochtend pas had gekocht samen met zo'n duizend patronen, is weliswaar inmiddels is gevonden, toch gaat de politie er vanuit dat hij nog altijd vuurwapen gevaarlijk is.

To be continued, zoals de Amerikanen zeggen! 

PowNed

Dit is em.